vanliga frågor

Vanliga frågor om din hunds vistelse hos oss.

Försäkring

Din hund behöver vara försäkrad för att vistas hos oss. Vi önskar att den är veterinärvårdsförsäkrad och livförsäkrad. När din hund börjar hos oss vill vi ha information om försäkringsbolag och försäkringsnummer för att kunna ta din hund till veterinär om din hund blir akut sjuk.

Vaccination

Din hund behöver vara regelbundet vaccinerad mot parvo, valpsjuka, hepatit samt mot kennelhosta. Parvo, valpsjuka och hepatit vaccinerar du hunden emot var tredje år, medan kennelhostevaccin behöver tas varje år. 

När din hund börjar hos oss visar du upp vaccinationsintyget.

Löptikar

Din tik får vistas hos oss även när hon löper. Om hon vanligtvis bor i en flock som inkluderar hanhundar kan hon få bo i en särskild löpbox – en mindre box med plats för en enda hund. Det är förstås för både hennes och hanhundens skull.

Sjukdom

Om din hund visar någon form av sjukdomssymtom är det väldigt viktigt att din hund stannar hemma tills den är frisk igen. Första tecken på sjukdom kan vara minskad aptit, feber, hosta, nysningar eller att hunden fnyser. Kennelhosta är ett exempel på en väldigt smittsam sjukdom som kan drabba vissa hundindivider särskilt hårt, och där komplikationer med stora risker kan uppstå – även om de allra flesta hundar klarar smittan bra. Kennelhosta låter i början som harklingar, och hunden kan tillslut hosta upp vitt slem. Om din hund hostar eller harklar sig är det därför väldigt viktigt att din hund stannar hemma.

Inskolning

När din hund ska börja hos oss genomförs först en inskolning. Det innebär att din hund under några dagar får börja vara på dagis i liten skala för att successivt öka på tiden. Det är mycket nya intryck för din hund och den kommer behöva mycket återhämtning i början. Personalen tar fram en individuell plan anpassad efter just din hunds behov, och kommer rapportera till dig hur det gått under inskolningspassen. Du kommer behöva lämna och hämta din hund som vanligt, men under mer specifika tider och hunden kommer börja med några korta pass på dagis. Det innebär att du kan behöva vara flexibel under inskolningen, eller kanske ha hjälp med att hämta eller lämna din hund om du har svårt att lämna ditt arbete.

Din hunds dagar

Du kan följa din hunds dagar på dagis genom appen Jojna. Där uppdaterar personalen löpande med information och foton från din hunds vardag. Saknar du din hund lite extra, sådär som man kan göra ibland, kan du enkelt skicka ett meddelande i appen och be personalen om en liten uppdatering. Personalen kommer också skriva in när din hund kissat och skött magen, samt om något med din hund avviker från det vanliga.

Valpar

Vi tar emot valpar på vårt dagis, under förutsättningen att valpen trivs hos oss förstås. Valpar anpassar sig ofta snabbt till dagismiljön och placeras i en grupp med trygga, språksäkra hundkompisar. Som valp får din hund inte lika långa promenader som de vuxna hundarna och vi är noga med att din valp kommer ihåg att vila mycket, även om det är roligt att leka hela dagarna.

Kösystem

Om våra dagis är fulla kan du stå i kö för att få en plats på dagis då någon slutar. Eftersom hundgrupperna består av individer i olika ålder, storlek och kön men också med olika behov går det inte att ha en numrerad turordning. Våra kunder har två månaders uppsägningstid och då någon säger upp sin plats går vi igenom vilken eller vilka hundar av de som väntar på en plats som kan passa in en den aktuella hundgruppen. Detta gör vi för hundarnas skull. Det är därför alltid värt att skriva upp sig på en intresseanmälan. En intresseanmälan är heller aldrig bindande.

Våra olika dagis

Våra dagis har lite olika förutsättningar beroende på lokal och läge. Detta gör att öppettider och tilläggstjänster varierar. Vissa är intresserade av dagisplats på en av våra adresser, medan andra är intresserade av en specifik tjänst – så som exempelvis möjligheten att ha hunden på dagis även kvällstid. Du kan läsa mer om priser, tjänster och öppettider under respektive dagis.


RAser på dagis

Ibland får vi frågor om vilka raser vi tar emot på dagis. Vi exkluderar inga hundar, varken specifika raser eller blandraser. Vi ser däremot till din hundindivid, och det är förstås viktigt att just din hund trivs i dagismiljön. Vår personal sätter omsorgsfullt ihop olika dagisgrupper som består av hundar som uppskattar varandras sällskap. Ingen hund ska komma till dagis och vantrivas i sin hundflock.


ÄR din hund osäker?

Är din hund osäker vad gäller andra hundar eller människor är det viktigt att du meddelar oss det, för din hunds skull. Vår personal kan då anpassa sitt bemötande så att det passar just din hund. Den osäkra hunden kan ibland leva upp och känna sig trygg när den placeras i en trygg och stabil hundflock även om där finns lite busiga hundar också, medan vissa hundar behöver få dela rum med väldigt lugna hundar. Vår personal är utbildad i att hantera och hjälpa även osäkra hundar, och har vid behov hjälp av dagisets ägare som båda är utbildade beteendeutredare.